הרבה בעלי עסקים מרגישים 'תקועים'. העסק בסך הכל מתנהל בסדר, העובדים חרוצים, המוצרים או השירותים נמכרים, אבל משהו מרגיש לא מספיק. הרבה פעמים יש הרגשה שהכשל קשור למאזן הפיננסי של העסק, פשוט לא ברור לאן כל הכסף שנכנס נעלם. אם אתם נמצאים במצב הזה, ומרגישים שאתם רצים ממשימה אחת למטלה אחרת אבל לא מצליחים להתפנות לרגע, ולעשות סדר בצד הפיננסי של העסק, כדאי שתקראו את המאמר הזה.
מה התפקיד של היועץ?
יועץ פיננסי הוא אדם שמתמחה בתחום הכלכלי. הוא יושב עם בעל העסק, לומד לעומק את העסק ואת מצבו הפיננסי, ומסייע לו לעלות על מסלול טוב יותר. היועץ מסייע להבין את הכשלים בהתנהלות הפיננסית ולצאת לדרך חדשה. חשוב מאוד להבדיל בין היועץ הפיננסי ליועץ ארגוני. יועץ ארגוני מתעסק בבעיות כלליות ובענייני הניהול בעסק, בעוד שיועץ פיננסי מתעסק נטו בצד הכלכלי שכולל תזרים, השקעות, מימון, תקציב, ועוד.
אז איך זה נראה בפועל?
כפי שאמרנו, השלב הראשון בעבודה של היועץ הוא ללמוד את העסק ישר והפוך, עד שהוא יכיר אותו היטב. במקרים רבים היועץ ילמד גם את השוק, את המתחרים, איפה יש פוטנציאל, וממה כדאי להתרחק. בשלב הבא היועץ יבנה יחד עם בעל העסק תוכנית עסקית פיננסית לטווח רחוק. בנוסף, במקרה הצורך, היועץ יוכל לסייע בחיפוש ובאיתור של מימון חיצוני לעסק, ובניהול הסיכונים הכלכליים ומוכנות לימים מורכבים.
למה כדאי לעבוד עם יועץ פיננסי?
חשוב לזכור שבעל עסק לא יכול, ולא צריך, להבין בכל דבר. הוא צריך להבין טוב מאוד בשירות או במוצר שהוא מוכר, זה נכון, אבל הצד הפיננסי הוא עולם תוכן שלם. ניסיון ללמוד הכל לבד נכשל בדרך כלל, ואז משקיעים הרבה זמן ואנרגיה לשווא. יועץ פיננסי הוא איש מקצוע מיומן שיכול לסייע מאוד לבעל העסק ולתת לו גיבוי בדיוק בנקודות החלשות שלו. בעל עסק שנעזר ביועץ הוא לא חלש יותר, להיפך, הוא מבין מהן נקודות החולשה שלו ויודע איך לחזק אותן. כשיש לכם בעיה מסוימת אתם פונים לאיש מקצוע ולא מנסים לפתור אותה לבד, נכון? אז זה בדיוק אותו מקרה.
איך נבחר יועץ מתאים?
אחד הדברים הכי קריטיים הוא לבחור יועץ מתאים. אנו חיים בעולם שבו יש המון מומחים מטעם עצמם לכל מיני דברים, אנשים שיודעים להצטלם יפה ולהעלות סרטונים לרשתות חברתיות. חשוב מאוד להבין שלא כל מי שמציג את עצמו כמומחה הוא באמת כזה. אל תשחקו עם העסק שלכם ואל תנסו לחסוך כמה שקלים, כי בסופו של דבר אתם תשלמו על זה הרבה יותר. חפשו אנשי מקצוע עם קבלות, כאלה שמבינים באמת את התחום, נסו להתרשם מעבודות קודמות שלהם, ובקשו המלצות מחברים.